Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Σαμοθράκη 27-10-2009
ΠΡΟΣ:

1. ΤΟΝ κ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ
2. κ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ
3. κα. ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
4. κα. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ,ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Αξιότιμοι κύριοι/κυρίες,

Στο νησί της Σαμοθράκης εδώ και 45 ημέρες δεν έχει γίνει αποκομιδή των σκουπιδιών από τα απορριμματοφόρα του Δήμου , διότι η χωματερή που λειτουργούσε στα Θέρμα Σαμοθράκης έκλεισε με δικαστική απόφαση, με συνέπεια να έχουν συγκεντρωθεί μεγάλες ποσότητες από αυτά στους οικισμούς, στις γειτονιές, στους δρόμους, έξω από τα σχολεία και στους δημόσιους χώρους, θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τόσο την υγεία των κατοίκων της όσο και των φυσικών της πόρων (έδαφος, υπέδαφος, υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας κλπ.). Μπροστά στο οξυμμένο αυτό πρόβλημα ο Δήμος Σαμοθράκης, συνέλεξε ένα μέρος των απορριμμάτων και το εναπόθεσε σε χωματερές που πρόχειρα δημιουργούνται σε διάφορα σημεία του νησιού!!!

Δυστυχώς ο Δήμος, η Νομαρχία η Περιφέρεια δεν θέλησαν και δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο νησί μας, ένα πρόβλημα που δεν είναι σημερινό. Ούτε καν προληπτικοί ψεκασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στις τεράστιες αυτές ποσότητες των σκουπιδιών μέχρι σήμερα, που έχουν πλέον αποσυντεθεί και το νησί μας έχει κατακλυστεί από τρωκτικά , μύγες και άλλους οργανισμούς, φορείς σοβαρών ασθενειών (τυφοειδής πυρετός, δυσεντερία, εντερίτιδες, χολέρα, φυματίωση κλπ),όπως προκύπτει και από τη συνημμένη Έκθεση Υγειονομικής Επιθεώρησης της Δ/νσης Υγείας Νομαρχ. Διαμερίσματος Έβρου .

Κύριοι της Κυβέρνησης, επειδή η κατάσταση έχει εξελιχθεί πλέον σε ανεξέλικτη, αφόρητη και άκρως επικίνδυνη για την υγεία των κατοίκων μας και κυρίως των ευπαθών ομάδων και επειδή σε επίπεδο τοπικών αρχών δεν διαφαίνονται κάποιες άμεσες και ρεαλιστικές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση και λύση του προβλήματος, ζητούμε να προβείτε άμεσα στις εντός του κύκλου αρμοδιοτήτων ενέργειές σας , προκειμένου αποφευχθούν δυσάρεστες συνέπειες.


Το κείμενο προσυπογράφουμε φορείς της Σαμοθράκης


1. ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ»
2. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
3. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΑΛΙΕΩΝ
4. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
5. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
6. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
7. ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
8. ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
9. ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΝΙΚΗ» ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
10. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΓΕΝΕΣΙΣ»
11. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

11/11/2008

11/11/2008

46 ημέρες τα σκουπίδια στους δρόμους .................

και στις 11/11 οι μαθητές, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, η εκπαιδευτική κοινότητα ξεσηκώθηκαν!

Η διαμαρτυρία των κατοίκων στο λιμάνι της Καμαριώτισσας

Τα παιδιά τα λένε ΟΛΑ σε αυτή την εκδήλωση διαμαρτυρίας!!!